Založ si blog

Zlý vtip z prezidentského paláca

                                              Zlý vtip z prezidentského paláca            

 

Začínam byť skeptický, to fakt mi musí každý mesiac zdvihnúť pán prezident tlak? Ministerstvo pre Rómov? To je ako vtip?! Pán prezident VY máte ľudí spájať, nie rozdeľovať. Potom ďalšie bude pre Maďarov, Poliakov, Čechov, Rusínov, Goralov… Prečo zvýhodňovať jedných pred druhými?! Každý má byť rovný pred zákonom, tak prečo chcete ľudí rozdeľovať?

Za 27 rokov od vzniku samostatnej  Slovenskej republiky dosahujeme v rómskej otázke len čiastkové úspechy.  Áno existuje množstvo projektov na pomoc deťom z rómského prostredia: teach for Slovakia, divé maky… Pán prezident podľa štatistického úradu žije 600 000 ľudí na hranici chudoby a neklamme si, veľkú časť tejto skupiny tvoria i RÓMOVIA. Robia sa konferencie, kde sa zhŕňajú poznatky, ale reálny, ucelený a funkčný projekt pomoci za 27 rokov stále chýba.

Takže VY zriadite ministerstvo, na zriadenie ktorého sa minú milióny. Ďalej bude treba zamestnancov, ministra, poradcov, materiálne zabezpečenie ministerstva…. Ale samozrejme tomu analfabetovi, ktorý má nulové vzdelanie, podpisuje sa tromi XXX, na trhu práce má nulovú šancu, to nijako nepomôže. Čistá fantasmagória. A teraz to najlepšie, z objemu financií určených na pomoc Rómom sa vyčerpá veľká časť len na zriadenie ministerstva a jeho fungovanie. Čo tak sa na to vykašlať a radšej všetky tie financie, ktoré im patria, použiť reálne na nich ako ich okrádať!

Ja viem, že teraz zavrtám do živého a veľa ľudí ma za to „bude chcieť ukamenovat“, ale budem úprimný ako vždy a nezahryznem si do jazyka.  Stále i v 21. storočí existujú na Východnom Slovensku osady, kde ani INCEST nie je tabu.  Pri všetkej úcte ak brat so sestrou počnú dieťa, akú má dieťa budúcnosť? Debilita, idiocia? K tomu prirátajte nedostatočnú hygienu, i výskyt chorôb ako v stredoveku. Títo ľudia majú byť cieľová skupina pomoci. Tí, ktorí nemajú žiadnu šancu.  Áno sú i úspešní ľudia rómského pôvodu: Rytmus, Cigánsky diabli, Gypsy King, bývalý splnomocnenec pre rómsku problematiku pán Polák… Ale toto sú ľudia, ktorí sa naučili kráčať s dobou, s demokraciou, liberalizmom, konzumizmom… Ale čo ten zvyšok? Necháme ich ako obetných baránkov?

Pomoc si zaslúžia všetci spoluobčania, ktorí pomoc potrebujú, nielen Rómovia. Tak láskavo prvýkrát myslite na národ a nie na získavanie si bodov v politickom zápase. Keby chcem počúvať rozprávky siahnem po Dobšinskom, týmto ma nepresvedčíte. Nech za Vás hovoria skutky, nie krásne slová, z tých sa žiaden chudobný človek nenaje!!!

Daňo prezidentom?

14.09.2018

Každý má svoj názor na novinára Martina Daňa. Časť ľudí ho má za blázna za jeho neortodoxné správanie, časť za génia. Nikoho nechcem presviedčať a vnucovať mu svoj názor, či ho „milovať alebo nenávidieť.“ Novinár Martin Daňo spĺňa všetky zákonné predpoklady, aby sa mohol uchádzať o post prezidenta. Jediné, čo mu zatiaľ chýba je 15 000 podpisov alebo [...]

„Zem“ volá Beblavého

24.08.2018

Pán Beblavý vráťte sa z vesmíru späť na planétu Zem. Hovorí sa mlčať je zlato. Mohli by ste sa inšpirovať ľudovou múdrosťou, i keď vo vašom prípade to bude asi ťažké. Kandidatúra Štefana Harabína má byť najväčším problémom Slovenska? Nebláznite. Problémom Slovenska je zdravotníctvo, školstvo, cesty, nekvalitné potraviny, rozkrádanie štátneho rozpočtu, [...]

Nepodarený vtáčik raz skončí v klietke

29.06.2018

Miško Havran ma už ničím nedokáže prekvapiť. Len jednu vec by som mu chcel odkázať. Starý známy výrok: „Pýcha predchádza pád“. Myslím si, že v jeho prípade zlyhalo viacej vecí v jeho výchove. Tvrdo ponížiť katolického kňaza Mariána Kuffu nazvať ho cirkusantom a poslať do cirkusu len za to, že sa názorovo nezhodnete? Kuffa len zaujal klasický konzervatívny [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 58602x
Priemerná čítanosť článkov: 3663x

Autor blogu

Kategórie