Založ si blog

Ďakujem pán premiér

Konečne sa aspoň v niečom približujeme vyspelým krajinám ako Nemecko, Rakúsko… Zavrieť obchody cez sviatky bolo určite správnym krokom a uvítal by som to i v nedeľu.  Dni pracovného voľna by mali patriť rodine.

Často nemáme čas a nestíhame to, čo by sme mali stihnúť. Máme málo času na svojich blízkých a častokrát nemáme ani čas sami pre seba. Pokladám za správne, že pätnásťkrát v roku dostaneme túto šancu.

Týmto krokom podporujeme medziľudské vzťahy v rodine, matky pracujúce v supermarketoch za „smiešne peniaze“ vykonávajúce namáhavú a nedocenenú prácu dostanú možnosť stráviť deň so svojimi deťmi, deti sa môžu tešiť na program, možno dáky výlet, majú šancu znovu pocítiť lásku a pozornosť, ktorú nie vždy cítia, lebo pracovná vyťaženosť a nervozita, ktorá vzniká aj v práci sa častokrát prenáša i do rodín.

Samozrejme internet je plný nespokojných ľudí, čo tento krok vlády skritizovali. Prvý krok býva často najťažší a my sme ho už spravili. Neverím, že je pre hocikoho problém jeden deň nakúpiť čosi viac. Matky nás učili, že každá dobrá gazdinka musí mať pre stav núdze i dáke potraviny v zásobe, tak kde je problém? To vážne každý deň musíme byť v obchode? Konzumizmus náš každodenný…

Média podsúvajú rozhovory len s nespokojnými ľuďmi a ako prevažne Bratislavčania spôsobili zápchy na ceste do obchodov v Rakúsku. Nie je to cestou späť, do socializmu, je to cesta dopredu… Tým, že dáme ľuďom šancu, aby cez štátny sviatok strávili voľný deň s rodinou svedčí o našej vyspelosti. Štát, ktorý si neváži rodinu speje do záhuby.

Pán premiér, prosím Vás zvážte zatvoriť obchody i v nedeľu. Aj Pán Boh siedmy deň oddychoval ako hovorí kniha Genezis. Celý týždeň pracujeme, tak prečo nevyčleniť deň oddychu, tak ako to robili i naši predkovia, aby sme mali čas na naších blízkych a neboli len otroci pracujúci nonstop, snažiaci sa zabezpečiť rodiny po materiálnej stránke a zabúdajúci formovať tie najdôležitejšie veci, vzťahy!

Som si istý, že v posledných chvíľkach na tejto zemi budem myslieť na ľudí, ktorých mám v srdci, nie na žiadne obchody, šaty, materiálne veci…a som si istý, že takých ľudí ako ja je viacej. Krásne auto si na druhý svet neodneseš. Z tohto dôvodu pokladám za logické podporiť rodinné vzťahy a väzby a možno to urobiť aj takou maličkosťou akou je zatvoriť obchody počas štátnych sviatkov a nedieľ.

Ďakujem pán premiér

Daňo prezidentom?

14.09.2018

Každý má svoj názor na novinára Martina Daňa. Časť ľudí ho má za blázna za jeho neortodoxné správanie, časť za génia. Nikoho nechcem presviedčať a vnucovať mu svoj názor, či ho „milovať alebo nenávidieť.“ Novinár Martin Daňo spĺňa všetky zákonné predpoklady, aby sa mohol uchádzať o post prezidenta. Jediné, čo mu zatiaľ chýba je 15 000 podpisov alebo [...]

„Zem“ volá Beblavého

24.08.2018

Pán Beblavý vráťte sa z vesmíru späť na planétu Zem. Hovorí sa mlčať je zlato. Mohli by ste sa inšpirovať ľudovou múdrosťou, i keď vo vašom prípade to bude asi ťažké. Kandidatúra Štefana Harabína má byť najväčším problémom Slovenska? Nebláznite. Problémom Slovenska je zdravotníctvo, školstvo, cesty, nekvalitné potraviny, rozkrádanie štátneho rozpočtu, [...]

Nepodarený vtáčik raz skončí v klietke

29.06.2018

Miško Havran ma už ničím nedokáže prekvapiť. Len jednu vec by som mu chcel odkázať. Starý známy výrok: „Pýcha predchádza pád“. Myslím si, že v jeho prípade zlyhalo viacej vecí v jeho výchove. Tvrdo ponížiť katolického kňaza Mariána Kuffu nazvať ho cirkusantom a poslať do cirkusu len za to, že sa názorovo nezhodnete? Kuffa len zaujal klasický konzervatívny [...]

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 58216x
Priemerná čítanosť článkov: 3639x

Autor blogu

Kategórie