Založ si blog

Hladný Sulík

 

Chceli ste si v piatok kúpiť teplé rožky? Zabudnite! Takýmto krásnym statusom sa ohradil predseda SaS voči zatvoreným obchodom. Zdôraznil, že keď bude vo vláde, zaručene to zmení. Nečakal však, že „Slovač“ prejaví empatiu s predavačkami. Klasickú argumentáciu: musíme chrániť predavačku, môžete ísť do prírody s rodinou, môžete si nakúpiť o deň skôr pokladal za neopodstatnené.

Pán Sulík, nie každý rodič má, aby jeho dieťa študovalo v Nemecku ako VY. My čo sme chodili na brigády počas štúdia, vieme čo to je deň stráviť v pokladni. My vieme prejaviť empatiu, podľa Vás to je znak konzervativizmu, no vyvediem Vás z omylu je to znakom humanizmu. Skúste si to vyskúšať, možno Vám to pomôže a utvrdí vo Vašej pravde.

Argumentovať, že voľba pokladníka je slobodnou voľbou povolania mi príde ako názor z inej planéty. Pán Sulík, kde je vysoká nezamestnanosť a rodina potrebuje nutne peniaze, berú ľudia hneď takúto prácu ako dočasné riešenie. Poviem Vám tajomstvo, ak zle vydáte z pokladne, hradíte to z vlastnej kapsy.

Tak ako ste VY prejavili slobodnú vôľu v tom o čo Vám ide, prejavili sme ju i my. Mohli ste byť lídrom opozície na Slovensku, miesto toho ste zobrali rolu Europoslanca. Tak 15 tisíc z Európy je lepších ako plat v Slovenskom parlamente. Ukázali ste o čo Vám ide, len sa čudujem, že z kade akurát VY berete právo moralizovať. Máte slobodu slova, ale nesnažte sa nás prekvapiť, že Vám ide o ľudí. Viete, čo je paradox, že ste získali oveľa väčší obnos peňazí za výsledky volieb ako ostatné parlamentné strany s výnimkou SMERu a práve tá „fašistická strana Mariána Kotlebu“ má sociálny program na pomoc rodinám v núdzi. O pomoci z Vašej strany som nepočul, kiež by som sa mýlil a prejavili by ste viac empatie.

Pán Sulík sloboda bez hraníc je anarchia. Ak ja budem braniť rodinu pred vrahom, aby mi nezabil rodinu, tiež mu beriem slobodu? Zobuďte sa všetko potrebuje hranice a tie určuje zákon.

Vrcholom Vašich myšlienok je: „ No a keď už budeme meniť pravidlá pre obchody, zrušíme aj tie likvidačné pokuty za tovar po lehote trvanlivosti (pozor, nie za tovar po lehote spotreby, to je dačo iné). Ak má obchod napr. minerálku týždeň po lehote trvanlivosti, hrozí mu pokuta milión eur. Takže túto pokutu zrušíme a namiesto nej zavedieme pravidlo, že kto v obchode nájde čokoľvek po minimálnej lehote trvanlivosti, je to jeho….“ Pán Sulík budíček!!! Zahraničné hypermarkety bežne prelepujú dátumy spotreby potravín, známe sú prípady na Slovensku i v Čechách, prirátajme k tomu dvojitú kvalitu potravín… Stále si myslíte, že milión je vysoká pokuta? Podľa mňa by malo byť alfou a omegou zdravie a ochrana obyvateľstva, to sú tí, čo volili i Vás. A VY chcete chraniť toho, kto podvádza a predáva potraviny, ktoré sú po lehote spotreby ( koľkej spotreby?) miesto toho, aby ste sa postavili na stranu obetí? Ľudí, čo si chceli kúpiť dačo iné, než za čo zaplatili. A teraz mi povedzte v čom ste iný ako súčasná koalícia? Nubude to z blata do kaluže?

 

Daňo prezidentom?

14.09.2018

Každý má svoj názor na novinára Martina Daňa. Časť ľudí ho má za blázna za jeho neortodoxné správanie, časť za génia. Nikoho nechcem presviedčať a vnucovať mu svoj názor, či ho „milovať alebo nenávidieť.“ Novinár Martin Daňo spĺňa všetky zákonné predpoklady, aby sa mohol uchádzať o post prezidenta. Jediné, čo mu zatiaľ chýba je 15 000 podpisov alebo [...]

„Zem“ volá Beblavého

24.08.2018

Pán Beblavý vráťte sa z vesmíru späť na planétu Zem. Hovorí sa mlčať je zlato. Mohli by ste sa inšpirovať ľudovou múdrosťou, i keď vo vašom prípade to bude asi ťažké. Kandidatúra Štefana Harabína má byť najväčším problémom Slovenska? Nebláznite. Problémom Slovenska je zdravotníctvo, školstvo, cesty, nekvalitné potraviny, rozkrádanie štátneho rozpočtu, [...]

Nepodarený vtáčik raz skončí v klietke

29.06.2018

Miško Havran ma už ničím nedokáže prekvapiť. Len jednu vec by som mu chcel odkázať. Starý známy výrok: „Pýcha predchádza pád“. Myslím si, že v jeho prípade zlyhalo viacej vecí v jeho výchove. Tvrdo ponížiť katolického kňaza Mariána Kuffu nazvať ho cirkusantom a poslať do cirkusu len za to, že sa názorovo nezhodnete? Kuffa len zaujal klasický konzervatívny [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 58690x
Priemerná čítanosť článkov: 3668x

Autor blogu

Kategórie