Ďakujem pán premiér

9. júla 2017, zabiacik, Nezaradené

Konečne sa aspoň v niečom približujeme vyspelým krajinám ako Nemecko, Rakúsko… Zavrieť obchody cez sviatky bolo určite správnym krokom a uvítal by som to i v nedeľu.  Dni pracovného voľna by mali patriť rodine.

Často nemáme čas a nestíhame to, čo by sme mali stihnúť. Máme málo času na svojich blízkých a častokrát nemáme ani čas sami pre seba. Pokladám za správne, že pätnásťkrát v roku dostaneme túto šancu.

Týmto krokom podporujeme medziľudské vzťahy v rodine, matky pracujúce v supermarketoch za „smiešne peniaze“ vykonávajúce namáhavú a nedocenenú prácu dostanú možnosť stráviť deň so svojimi deťmi, deti sa môžu tešiť na program, možno dáky výlet, majú šancu znovu pocítiť lásku a pozornosť, ktorú nie vždy cítia, lebo pracovná vyťaženosť a nervozita, ktorá vzniká aj v práci sa častokrát prenáša i do rodín.

Samozrejme internet je plný nespokojných ľudí, čo tento krok vlády skritizovali. Prvý krok býva často najťažší a my sme ho už spravili. Neverím, že je pre hocikoho problém jeden deň nakúpiť čosi viac. Matky nás učili, že každá dobrá gazdinka musí mať pre stav núdze i dáke potraviny v zásobe, tak kde je problém? To vážne každý deň musíme byť v obchode? Konzumizmus náš každodenný…

Média podsúvajú rozhovory len s nespokojnými ľuďmi a ako prevažne Bratislavčania spôsobili zápchy na ceste do obchodov v Rakúsku. Nie je to cestou späť, do socializmu, je to cesta dopredu… Tým, že dáme ľuďom šancu, aby cez štátny sviatok strávili voľný deň s rodinou svedčí o našej vyspelosti. Štát, ktorý si neváži rodinu speje do záhuby.

Pán premiér, prosím Vás zvážte zatvoriť obchody i v nedeľu. Aj Pán Boh siedmy deň oddychoval ako hovorí kniha Genezis. Celý týždeň pracujeme, tak prečo nevyčleniť deň oddychu, tak ako to robili i naši predkovia, aby sme mali čas na naších blízkych a neboli len otroci pracujúci nonstop, snažiaci sa zabezpečiť rodiny po materiálnej stránke a zabúdajúci formovať tie najdôležitejšie veci, vzťahy!

Som si istý, že v posledných chvíľkach na tejto zemi budem myslieť na ľudí, ktorých mám v srdci, nie na žiadne obchody, šaty, materiálne veci…a som si istý, že takých ľudí ako ja je viacej. Krásne auto si na druhý svet neodneseš. Z tohto dôvodu pokladám za logické podporiť rodinné vzťahy a väzby a možno to urobiť aj takou maličkosťou akou je zatvoriť obchody počas štátnych sviatkov a nedieľ.

Ďakujem pán premiér