Založ si blog

Nepodarený vtáčik raz skončí v klietke

Miško Havran ma už ničím nedokáže prekvapiť. Len jednu vec by som mu chcel odkázať. Starý známy výrok: „Pýcha predchádza pád“. Myslím si, že v jeho prípade zlyhalo viacej vecí v jeho výchove. Tvrdo ponížiť katolického kňaza Mariána Kuffu nazvať ho cirkusantom a poslať do cirkusu len za to, že sa názorovo nezhodnete? Kuffa len zaujal klasický konzervatívny kresťanský postoj, bolo mu jedno, kto predkladá návrh o interupciách do parlamentu, šlo mu o cieľ, držal sa Desatora Božích príkazov NEZABIJEŠ“ čo bolo tŕňom v oku Michala Havrana liberálneho pseudonovinára, ktorý vraj študoval teológiu vo Francúzsku. Vždy som si myslel, že teológia, viera v Boha i kresťanské učenie je na celom svete rovnaké, preto mi príde zvláštne, že sa dvaja „teológovia“ až tak názorovo odlišujú.

Láska k blížnemu, milosrdenstvo, pokora a riadenie sa Desatorom Božích prikázaní, neodmietanie človeka v núdzi, tak by som najlepšie definoval tohoto pokorného žákovského farára. Celý život zasvätiť pomoci drogovo závislým, alkoholikom, prostitutkám, opusteným a týraným ženám a matkám chce veľkú dávku lásky. Sarkasticky ho nazývať „matkou Terezou“ vyzvelo z Havranových úst detinsky. Matka Tereza je nielen svätica, ale i nositeľka Nobelovej ceny mieru a za celoživotné dielo si to zaslúžila. Bombardovala ľudstvo láskou a pokorou najmȁ svojou paliatívnou starostlivosťou, nie ako Nositelia Nobelovej ceny mieru Barack Obama a George Bush, ktorí to dokázali bombami.

Z článku je asi jasné, že nie som nestranný autor článku, skôr sa pokladám za konzervatívne zmýšľajúceho človeka. Pán Havran, keby som mal aspoň milióntinu lásky a pokory v sebe, akú majú Marián Kuffa alebo akú mala matka Tereza, pokladal by som sa za „požehnaného človeka“.

Keby Vám Miško náhodou nevýjde Váš biznis a dostali by ste sa do problémov, som o tom presvedčený, že fara v Žákovciach by Vám podala pomocnú ruku a neskončili by ste ako ten Havran v bájke ako sedí na strome s kusom mäse v zobáku…. Všetci vieme ako Havran nakonec skončil, prajem Vám milý Michal, aby ste neskončili ako spomínaný Havran.

Daňo prezidentom?

14.09.2018

Každý má svoj názor na novinára Martina Daňa. Časť ľudí ho má za blázna za jeho neortodoxné správanie, časť za génia. Nikoho nechcem presviedčať a vnucovať mu svoj názor, či ho „milovať alebo nenávidieť.“ Novinár Martin Daňo spĺňa všetky zákonné predpoklady, aby sa mohol uchádzať o post prezidenta. Jediné, čo mu zatiaľ chýba je 15 000 podpisov alebo [...]

„Zem“ volá Beblavého

24.08.2018

Pán Beblavý vráťte sa z vesmíru späť na planétu Zem. Hovorí sa mlčať je zlato. Mohli by ste sa inšpirovať ľudovou múdrosťou, i keď vo vašom prípade to bude asi ťažké. Kandidatúra Štefana Harabína má byť najväčším problémom Slovenska? Nebláznite. Problémom Slovenska je zdravotníctvo, školstvo, cesty, nekvalitné potraviny, rozkrádanie štátneho rozpočtu, [...]

Igor Matovič za slušné Slovensko

08.04.2018

Čo je veľa, to je veľa. Vždy som pokladal politický ring za divadelné javisko, kde každý hrá podľa svojho scénara na city voličov. Asi to malo určité pravidlá, ktoré súčasní politici tak domiešali, že sa v tom už asi nikto nevyzná. Igor sa zo strachu bojí chodiť do parlamentu, pán prezident Kiska odmietne prijať zástupcu 210 000 voličov, zákaz transparentov [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 58603x
Priemerná čítanosť článkov: 3663x

Autor blogu

Kategórie